Milborn, Corinna:
Európa: az ostromlott erőd - A bevándorlás fekete könyve


Alexandra Kiadó, 2008
256 oldal
ISBN: 9789633706060

Mindazoknak, akik kicsit szeretnék elmélyíteni tudásukat a migráció témájáról, hasznos alapmű lehet ez a könyv. A Magyarországon végzett felmérések és kutatások egyértelműen azt mutatják évek óta, hogy a magyarok nem szeretik a más kultúrából érkezőket, vagy ahogyan jóval radikálisabban fogalmazunk: az idegeneket. Még a nem létező piréz népcsoport magyarországi bevándorlásától is tartanak, holott mivel nem léteznek, nyilván semmit nem lehet tudni róluk. Ez a könyv éppen az ismeretek megszerzéséhez járul hozzá: segít megismerni, kik érkeznek Európába, honnan jönnek, útjuk során miken mennek keresztül, hová érkeznek, itt milyen esélyeik vannak, no és persze azt, hogyan reagálunk mi, fehér európaiak az érkezésükre.

Corinna Milborn német tényfeltáró újságíró azokat a helyeket járta végig, ahol a bevándorlással kapcsolatos problémák komoly terhet jelentenek mind a migránsok, mind az ott élők számára: Németország és Ausztria nagyvárosait, a titkos marokkói és francia menekülttáborokat, a spanyol nyomornegyedeket, a párizsi gettókat és London muzulmán negyedeit.

Összességében a könyv figyelemre méltó híradás egy számunkra gyakorlatilag teljesen ismeretlen világról, ami mindannyiunk számára érdekes lehet, de különösen azoknak, akik mindennapi munkájuk során kapcsolatba kerülnek ezekkel az emberekkel.

M Á T R I X Á T R I X M T R I X M Á R I X M Á T I X M Á T R X M Á T R I M Á T R I X

Ajánlott oldalak

Menniyre elégedett oldalunkkal?